Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića. Naučite više.
Ekolife Liposomalni kurkumin
Kurkuma je biljka iz porodice đumbira koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Iako najpoznatija kao začin, istraživanja sve više ukazuju i na njezino ljekovito djelovanje (za to je zaslužan aktivni sastojak kurkume-kurkumin).
Liposomalni Cureit kurkumin je napravljen po ajurvedskom receptu. Cureit® je inovativna formulacija koja sadrži kurkumin s povećanom bioraspoloživosti.
Sadrži 50% kurkumina i 50% ostalih aktivnih sastojaka korjena kurkume.
Opis
Liposomalni Cureit kurkumin je napravljen po ajurvedskom receptu. Cureit® je inovativna formulacija, sadrži kurkumin s povećanom učinkovitosti.
Sadrži 50% kurkumina i 50% ostalih aktivnih sastojaka korjena kurkume.
Po nutritivnim vrijednostima kurkuma je bogat izvor kalcija, željeza, magnezija, fosfora, cinka, selena, mangana, vitamina B6 i vlakana.
Liposomalni Cureit® kurkumin Ekolife natura, 250ml
Tekući dodatak prehrani: sadrži 200 mg Cureit® kurkumina.
Cureit® je inovativna formulacija, sadrži kurkumin s povećanom bioraspoloživosti.
Sastojci: voda, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol,
kurkumin, stabilizator: ksilitol, sredstvo za zgušnjavanje: ksantanska guma,
kalijev sorbat (konzervans), prirodni šećer: stevija,
antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).
Sastojci Dnevna doza
Cureit® kurkumin 200 mg
Preporučena doza: 2 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegane.
Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin,Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.