Uvjeti poslovanja

 1. OSNOVNI POJMOVI

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

 

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

 

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine.

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici shop.naturala.hr posjetitelj pristaje na uvjete korištenja.

 

Kupac je posjetitelj ovih stranica, fizička ili pravna osoba, koja naruči proizvod(e) posredstvom ove web stranice, Web shopa MALČIVIOLA (www.malciviola.hr) te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica, općom uplatnicom, internet bankarstvom ili pouzećem.

 

Prodavatelj je specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči viola d.o.o., Lopatinečka 8 10000 Zagreb, OIB 85411292946

 

MALCIVIOLA (www.malciviola.hr) je Web shop - elektroničko prodajno mjesto.

 

Ovim uvjetima se uređuju uvjeti prodaje proizvoda predstavljenih na Web shopu MALCIVIOLA (u daljnjem tekstu: Web shop) te povezani uvjeti.

 

MALCIVIOLA je u vlasništvu specijalizirane prodavaonice lijekova i medicinskih proizvoda Malči viola d.o.o. , Lopatinečka 8, Zagreb, OIB:85411292946, MB:2814358.

 

Na uvjete kupnje primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača NN 41/2014, (723), zakon, 31.3.2014., Zakon o izmjenama i dopunama Zakon o zaštiti potrošača NN 110/2015 (2124) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača NN 14/2019 (279)

 

 

 

 

 1. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

 

Kupac se obvezuje dati istinite i potpune podatke o sebi te potvrđuje da je poslovno sposoban ovlašteni korisnik kreditne kartice u slučaju korištenja iste.

 

Prodavatelj se obvezuje prikupiti samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podaci se neće prosljeđivati niti davati na uvid trećim osobama, osim djelatnicima kojima su podaci nužni za izvršenje obveza Web shopa prema kupcu.

 

 

 

 1. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

 

Proizvodi se naručuju elektronskim putem.

 

Odabirom proizvoda ispisuju se detalji o tom proizvodu – naziv proizvoda, cijena, količina te eventualni opis i fotografija.

 

U prikazane cijene proizvoda je uključen PDV. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

 

Proizvod ili više njih se sprema u košaricu s odabranom količinom.

 

Nakon završenog odabira proizvoda, odabire se Završetak kupovine.

 

Kupovinu je moguće završiti kao registrirani korisnik ili kao gost.

 

Potrebno je upisati osobne podatke, adresu za slanje računa i adresu isporuke te odabrati način isporuke i način plaćanja. Registrirani korisnici te podatke mogu imati spremljene u svom profilu.

 

Roba se smatra naručenom u trenutku kad kupac prođe postupak kupovine, potvrdi narudžbu i odabere način plaćanja.

 

Nakon zaprimanja narudžbe, kupac će primiti e-mail potvrdu o izvršenoj narudžbi.

 

Kupac odgovara i snosi rizik za dostavljene podatke, njihovu istinitost i točnost.

 

 

 

 1. KUPONI I POPUSTI

 

Naši registrirani korisnici povremeno će uz izvršenu kupovinu dobiti kupon koji mogu iskoristiti kod naredne kupovine, a kojim će umanjiti iznos naredne ili neke buduće kupovine, ili ostvariti popust na određeni proizvod.

 

Povremeno će naši registrirani korisnici dobiti e-mailom ili poštom kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja.

 

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta kupac upisuje u za to predviđeno polje točan tekst kupona i popust će se obračunati. Popusti i kuponi se ne zbrajaju.

 

 

 

 1. PLAĆANJE

 

Sve cijene proizvoda su izražene u hrvatskim kunama (HRK) i eurima (EUR) te uključuju PDV.

 

Naručene proizvode moguće je platiti:

- Pouzećem

- Internet bankarstvom

- Kreditnim karticama koje prodavatelj prihvaća

 

Troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

 

 

 1. SIGURNOST PLAĆANJA


Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.


CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu.

Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.


Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu.
CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica.
Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim.
Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost
zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj
sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.


Hvala što koristite CorvusPay!

Plaćanje na našim web stranicama je sigurno! Koristimo CorvusPay za Internet naplatu https://www.corvuspay.com/, koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) , te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava CorvusPay sustav za online autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava CorvusPay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zaštićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o Vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

Da je sigurna komunikacija između Vašeg računala i poslužitelja uspostavljena možete znati po tome što će se na dnu Vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota. Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured" te razina enkripcije koja se koristi.

 

 1. RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

 

Moguće je naručiti samo proizvode za koje je na Web shopu naznačeno da su raspoloživi na zalihama.

 

U slučaju da kupac naruči i plati proizvode za koje prodavatelj utvrdi da trenutno nisu dostupni, taj novčani iznos će mu biti vraćen u skladu s podacima koje je upisao pri narudžbi, a za čiju istinitost on odgovara.

Ukoliko Vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. 

 

 1. DOSTAVA

 

Dostava je BESPLATNA za sve narudžbe IZNAD 300 kuna / 39,81 Eura vrijednosti.

 

Proizvode je moguće dostaviti na području Republike Hrvatske.

 

Dostava se obavlja putem GLS, a cijena dostave uključuje pakiranje proizvoda.

Pošiljku ćemo isporučiti putem GLS kurirske službe.  Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.

Za iznos narudžbe manji od 300,00 kuna (39,81 eur) ( trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 30,00 HRK (3,98 eur) (PDV uključen) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Vaše naručene proizvode možete podignuti u specijaliziranoj prodavaonici lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola u Zagrebu, Lopatinečka 8.

Proizvodi se pakiraju tako da tijekom uobičajenog rukovanja dostavne službe ne mogu biti oštećeni. Prodavatelj smatra dostavu izvršenom u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

 

Prodavatelj se obvezuje pošiljku predati dostavnoj službi u roku od 3 radna dana od izvršenja narudžbe. Narudžba se smatra izvršenom nakon završenog postupka kupovine na Web shopu i odabira načina plaćanja za plaćanje pouzećem, odnosno nakon završenog postupka kupovine i zaprimljene uplate za plaćanje općom uplatnicom, internet bankarstvom ili kreditnim karticama.

 

Smatra se da je prodavatelj izvršio dostavu u trenutku kada je pošiljku predao dostavnoj službi.

 

Kupac je dužan odmah prilikom preuzimanja provjeriti stanje pošiljke pred dostavljačem te eventualna oštećenja odmah prijaviti dostavnoj službi. 

 

Prodavatelj je dužan poslati pošiljku u vremenu određenom ovim uvjetima. Ako kupac ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci u očekivanom vremenu ovisnom o poslovanju dostavne službe, dužan je obavijestiti prodavatelja. U tom slučaju prodavatelj pokreće postupak pronalaska pošiljke ili šalje zamjensku pošiljku.

 

Ako kupcu pošiljka nije uručena njegovom krivnjom, dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu ili je kupac odbio primiti pošiljku, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca naknadu troškova povezanih s isporukom.

 

Kupac je dužan prilikom dostave potpisom potvrditi isporuku pošiljke.

 

Kupac potpisom prilikom dostave potvrđuje da pošiljka nije imala odmah vidljiva oštećenja i manjak proizvoda.

 

 1. OTKAZIVANJE NARUDŽBE i JEDNOKRATNI OBRAZAC ZA RASKID UGOVORA

Pravo na raskid ugovora po Odsjeku IV, članak 72. Zakona o zaštiti potrošača:

Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

 

Predmetni rok počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

 

Ako je jednom narudžbom kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

 

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

 

 

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u nastavku ili u elektroničkom obliku na sljedećoj poveznici:

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 

 1. REKLAMACIJE I POVRATI

 

 1. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

 1. Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Podnošenje prigovora 

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte ili u poslovnim prostorijama/trgovinama Prodavatelja na adresi Lopatinečka 8, 10000 Zagreb. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.

Podaci potrebni za podnošenje prigovora:

- poštom - na adresu:

Specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola d.o.o.

Lopatinečka 8

10000 Zagreb

 - e-mailom - na e-mail adresu: info@malciviola.hr

 

Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

 

Sporovi vezani uz online kupovinu u EU mogu se rješavati i putem ODR (Online Dispute Resolution) platforme kojoj možete pristupiti poveznici : https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Jamstvo i servisni uvjeti: 

Ukoliko određeni artikl ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Odgovornost za materijalne nedostatke:

Sukladno  odredbama Zakona o obveznim odnosima (članci 400-422) odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i  za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. O postojanju materijalnog nedostatka na kupljenom proizvodu dužni ste nas odmah obavijestiti a najkasnije u roku od 2 mjeseca. Ne odgovaramo za nedostatke proizvoda koji se pojave na proizvodu nakon proteka roka dvije godine od kupnje proizvoda.

 

 

 1. ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

 

Malči viola d.o.o. je vlasnik sadržaja ove Web stranice te nositelj autorskih prava na sadržaju i formatu Web stranice. Korisnici ne smiju bez dopuštenja koristiti sadržaj s Web stranice.

 

 

 

 1. OSTALI UVJETI

 

Prodavatelj ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice i informacija s nje u svrhe za koje nije namijenjena.

 

Kupac mora biti punoljetan te snosi odgovornost za istinitost i potpunost podataka koje je unio prilikom registracije i narudžbe.

Malči viola .d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta, te ih može promijeniti bez prethodne najave.

 1. Odricanje od odgovornosti

Web stranica www.malciviola.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici www.malciviola.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ako posumnjate na određene simptome dogovorite liječnički pregled kod Vašeg liječnika. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom. 

Ako ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Korištenjem web stranice MALCIVOLA smatra se da ste suglasni da MALCIVIOLA niti specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice MALCIVIOLA ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

 1. Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na MALCIVIOLA su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda, ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola d.o.o. zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Prema važećem zakonu, u Hrvatskoj se putem interneta ne smiju prodavati lijekovi. Specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola je prijavila prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode: www.halmed.hr, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb.

 

 1. ZAVRŠNE ODREDBE

 

Korištenjem Web shopa kupac prihvaća ova uvjete.

Specijalizirana prodavaonica lijekova i medicinskih proizvoda Malči Viola 

Lopatinečka 8, 10000 Zagreb

OIB: 85411292946

MBS : 2814358

Ustanova je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem: Tt-19/963-2 

Poslovna banka : ZABA HR1823600001102242474

Poslovna banka : PBZ HR2323400091110638757

Prema pozitivnim propisima u Republici Hrvatskoj putem interneta se ne smiju prodavati lijekovi.

Prije kupnje medicinskih proizvoda preporučeno je savjetovati se s ljekarnikom. Savjetovanje s djelatnicima Malči Viola je moguće na broj 01/553-0473

Besplatna dostava za iznos iznad 39,82 EUR

Testeri pri svakoj narudžbi

Dostava GLS kurirskom službom u roku 3 radna dana.